Mamaongkis

Healthwise with MamaOngkis

I love to help people live a healthy lifestyle. Enjoy your stay!

Wednesday, February 14, 2018

Immune Booster for Children

Immune booster Shaklee's Children Set

Salam Sejahtera!

Disini saya mau share tentang set immune kanak-kanak.

Set ini ada: -

- OmegaGuard
- Nutriferon
- Vitamin C Chewable
- Mealshake
- Vitalea for children (VFC)


Kebaikan Omega Guard dengan menambahka antibodi dalam badan anak:

+ Membantu dalam perkembangan otak kanak-kanak, kajian menunjukkan kanak-kanak yg mula mengambil omega 3 lebih awal ternyata otaknya lebih cergas.

+ Membantu mngawal penyakit dari dalam, contohnya, masalah eczema untuk timbul semula.

+ Bantu tingkatkan sistem imunisasi kanak-kanak dan dapat mengurangkan suhu badan seperti demam selsema dan batuk kerana Omega 3 ini bersifat panas jadi bila dimakan automatik memberi kesan panas dalam badan.

+ Omega 3 ini mempunyai sifat anti radang dan anti inflamasi jadi ianya amat berkesan untuk mengurangkan serangan contohnya seperti asma pada kanak-kanak dan mengurangkan penggunaan inhaler.

+ Dengan pengambilan Omega 3 juga kanak-kanak lebih cergas dan aktif serta membantu meningkatkan fokus kanak-kanak semasa belajar.


Nutriferon

+ Mengukuhkan sistem imun dalam masa 3 hari - ia adalah satu-satunya interferon semulajadi di dunia. Kajian telah menunjukkan bahawa interferon mampu untuk meransang dan meningkatkan keseluruan sistem imun badan dengan menghubungi pembunuh semulajadi dalam badan untuk tindakan; T-sel, B-sel dan macrophage.

+ Melindungi daripada influenza - ia mengimbangi imun terhadap alahan alam sekitar dan pencemaran udara, berkesan melindungi kemudaratan oleh pelbagai virus dan mikrob (demam, selsema, alahan, keradangan dan influenza)

+ Meringankan tekanan dan kelesuan - membantu mengatasi kelesuan yang disebabkan oleh kebimbangan, tekanan, keletihan dan gaya hidup aktif.

+ Melambatkan penuaan - formula uniknya meransang pengeluaran macrophage dalam usaha untuk mengurangkan radikal bebas, virus dan kuman pesat. Oleh itu, sel-sel menjadi lebih sihat. Nutriferon dalam memerangi virus boleh mengurangkan jangkitan dan mengurangkan sebarang ketidakselesaaa. Misalnya, kembung, mual dan muntah..


Vita C chewable

+ Vitamin C Chewable 100mg Shaklee membantu meningkatkan imun sistem dalam badan.

+ Membantu memelihara sel badan

+ Membantu menjaga kesihatan tulang, gigi, gusi, mata, otot dan salur darah

+ Rasa sitrus yang hebat

+ Sesuai untuk kanak-kanak atau orang dewasa yang mengalami kesukaran menelan tabletUntuk individu yang mempunyai masalah perut hypersensitive


Meal shake

Kebaikan Meal Shakes

1. Meal Shakes menyediakan nutrien yang lengkap
Memberi 24 jenis vitamin penting dari vitamin A ke Z mineral dan mineral surih. Kekurangan mineral akan memberi kesan kepada penyerapan vitamin yang menyebabkan enzim tidak aktif. Ia juga mengandungi lesitin soya yang bekerjasama dengan vitamin larut lemak.

2. Meal Shakes menyediakan bekalan nutrien utama untuk sel
Kaya dengan protein dan tidak mengandungi laktosa yang membantu dalam membentuk kulit, kuku, rambut, organ, darah, sel-sel vaksin yang lain-lain. Ia turut meningkatkan imun kanak-kanak.

3. Meal Shakes untuk fungsi tumbesaran
Mengandungi asid folik, biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel dalam proses membesar kanak-kanak.

4. Meal Shakes untuk antioksidan
Mengandungi vitamin A, C, E, zink, selenium yang merupakan komponen antioksida untuk melawas penuaan. Kanak-kanak juga terdedah kepada radikal bebas yang boleh melemahkan sel badan.

5. Meal Shakes dapat mencantikkan kulit
Mengandungi vitamin B-Complex, zat besi dan copper untuk membentuk sel-sel darah merah yang sihat, sekaligus meningkatkan warna kulit muka dan mencantikkan kulit anak anda.

6. Meal Shakes agen detoksifikasi
Kaya dengan serat larut yang membantu (peristalsis kolon dan perut atau pergerakan usus) untuk mengeluarkan lemak berlebihan dan bahan buangan daripada kolon dan perut. Meal Shakes dapat atasi masalah sembelit yang sering berlaku kepada kanak-kanak.

7. Rasa yang enak untuk semua golongan
Minuman lazat dengan fruktosa semulajadi, penambahan nutien yang perlu untuk badan, tidak mengandungi pewarna tiruan dan gula tiruan.

Kebaikan Vitalea Chewable kanak-kanak

✳Menyediakan 19 vitamin dan mineral yang sangat diperlukan untuk tumbesaran
✳Membekalkan kalsium untuk tulang, otak dan gigi
✳Meningkatkan tahap daya tahan melawan penyakit Lengkap dengan vitamin B untuk fungsi tubuh yang betul
✳Menyediakan 150% nilai harian Vitamin D untuk menyerap kalsium dengan berkesan
✳Meningkatkan 100% nilai harian Vitamin C yang diperlukan
✳Multivitamin yang kaya dengan antioksidan untuk kulit yang cantik
✳Sesuai untuk kanak-kanak 4 tahun ke atas
✳Rasa yang sedap dan memang digemari kank-kanak



Sekarang lagi balik lagi tidak tentu tu cuaca. Bagus kita kasi sedia ni dirumah memasing. Sebab sikit ja antibody durang ni

Boleh whatsapp saya utk order;

http://0149505849.wasap.my/

#healthwisebiz
#aurorafighter
#polluxbiz
#myshakleeyouth
#pengedarshakleeuuc
#mamaongkis

Follow saya di link ini:

https://www.instagram.com/healthwisebiz/ (instagram)

Testimonial Set Shaklee Kanak-kanak








Monday, February 12, 2018

Vitamin C Sustained Release

Vitamin C Sustained Release dan Kecantikan

Badan kita ni mampu bertahan apa saja,contohnya kalau badan kita sejuk akan mengigil untuk menghasilkan haba. Kalau pula panas, badan kita akan meng1hasilkan peluh untuk menyejukkan badan pula. Ñ

Tapi macamana kalau sakit pula? Terpulang saja sama askar-askar badan memasing iaitu antibodi. Kelemahan badan kita ini, dia tidak dapat hasilkan vitamin C. So maka vitamin C pun kena cipta supaya antibodi kita boost ikut musuh yang mereka hadapi pada masa itu.

Vitamin c ini fungsinya membantu kesihatan sistem imun dan memgekalkan pertahanan antioksidan semula jadi serta penyambungan sel dengan sel yang lain. Tambahan, vitamin c adalah antioksidan yang kuat dapat membantu dalam sistem imunisasi dan melindungi sel yang mempunyai radikal bebas.




Wanita ini telah mengamalkan vitamim C sustained release selama dua bulan. Resultnya, dari mukanya yg berjerawat kecil ini sudah berkurangan. Dengan bonusnya, mukanya jadi cerah! Untungnya bila sudah amalkan yang sihat double up lagi kelebihan vitamin yang ada.

Boleh whatsapp saya di 0149505849

Atau click link ini http://healthwisebiz.wasap.my/

Boleh follow juga instgram saya
https://www.instagram.com/p/BfGXIh0A3G0/

Thank u sebab follow. Sia akan follow kamu juga,ya.


Friday, February 9, 2018

Herbal blend dan Excema

Herbalblend dan Excema

EXCEMA

Excema aduhh..cakap ja pasal nama penyakit ni. Sudah rasa gatal2 di jari saya..saya sudah mengalami masalah inisejak saya umur 7tahun. Memang sengsara tapi saya bersyukur penyakit ini hanya ada dijari jemari. Akan tetapi, tangan juga selalu saya menggunakannya untuk buat kerja seharian. Selepas mengamalkan set excema, syukur kurang lah kulit melarat menjadi merkah. Malah, ia akan cepat-cepat dikurangkan dengan serta merta selepas dikesan. Herbal blend saja memang membantu jika kita amalkan makanan seimbang dan elakkan punca-punca tersebut. Syukur ada set excema ni. Bacalah tentang excema untuk pemahaman lebih mendalam.

APA ITU EXCEMA?

Excema adalah sejenis penyakit dimana ia start dari menjadi merah, lepas itu menjadj bintik2 keci, lepas tu dia jadi merah kemerahan, kering dan apabila tergaru sikit dia sudah menjadi merkah. Aduii masalahnya juga kalau digaru, makin garu makin sedap..bila stop haaaa...menyesal.

Saintis buat kajian mengatakan tentang sebabnya genetik, kebanyakan orang dapat excema melalui parents dorang. Ya, sebelah mama ada dan bapa saya juga ada ramai masalah kulit.


PUNCA-PUNCA

  1. Persekitaran
  2. Prubahan emosi
  3. Stress
  4. Alergik sabun pencuci kain,piring
  5. Alergik sama kain cth fabrik


PENYELESAIAN


  1. Makan makanan seimbang untuk membina asas imun sistem badan yang boleh membina askar-askar melawan penyakit tersebut. Tambahan lagi dengan pelengkap nutrisi shaklee termasuk aplikasi herbal blend cream secata konsisten.
  2. Pakai glove semasa menggunakan apa saja jenis produk detergen
  3. Elakkan punca yang boleh buat keadaan melarat

Set Excema Shaklee

Set Excema boleh order dari saya
0149505849

Tuesday, February 6, 2018

Shaklee has advanced from Nutriwhite to YOUTH

Quality, and not quantity that matters

How great one minds can work

SHAKLEE YOUTH SKINCARE was created by great people who comes together and form a special type of skincare where type of skin tone is available to use.

WHY?
Shaklee has always been improving their product. Each skin type has their own preferance,you say? How about trying a new product which has these kind of ingredients.

INGREDIENTS
* Lotus Japonicus which activates a type of protein where it's key to staying younger longer which will produce more collagen and elastin's
* Muscadine Grape has polifenol blend is mix well into each product, plays a role to protect and renew DNA skin cells. Moreover, it blocks the collagen and elastic which has already damage.
* Vital Repair + Complex gives an antioxidant nutrients and essential vitamins in order to inhibit the skin cells from an easily damage cells to growing more healthy skin cells

Still in doubt? Dont be, just remebr the VIVIX SHAKLEE has a powerful results so is YOUTH. Both has muscadine grape.

Have a sensitive skin? All shaklee product was never tried on animal cruelty. Sources come from natural substance of vegetables and fruits.

YOUTH skincare products will reach Malaysia in March 2018.. lets try it. Shaklee is the first company to try YOUTH after years of experimentally in her own Shaklee factory.

Whatsapp: http://0149505849.wasap.my/



#polluxbiz
#aurorafighter
#healthwisebiz
#myShakleeYOUTH
#pengedarshakleeuuc
#pengedarshakleesah
#skincare
#mamaongkis

Monday, February 5, 2018

MY SHAKLEE YOUTH SKINCARE

My YOUTH Shaklee

APA ITU YOUTH?

YOUTH SHAKLEE SKIN CARE adalah SkinCare Baru Shaklee menggantikan Nutriwhite dan Enfuselle. Produk SHAKLEE YOUTH SKIN CARE ini adalah Rangkaian Penjagaan Kulit Muka / Skin Care Shaklee yang 100% semulajadi (natural) dan DIJAMIN BEBAS dari parabens, phtalates, hydroquinon, mercury. (COPY PASTE DARI SHAKLEE.COM.MY)


Skincare yang baru ini dibuat dengan adanya kerjasama dari pakar-pakar shaklee. Tujuannya keluarga shaklee ingin menghasilkan produk dimana sel kulit kita dapat memperbaiki keregangan, kecerahan dan tona kulit. Tambahan semestinya struktur kekedutan yang bakal menukarkan confidence seorang wanita. 

Youth memberi tindak balas  daripada formula seperti bahan-bahan anti-penuaan yang aktif dalam setiap produk YOUTH.

Apa yang siok dia kan kamu tanya? Produk YOUTH ini, adalah bahan semulajadi dari tumbuh- tumbuhan, dan tiada ujian penyeksaan haiwan, lagi-lagi ada bebas dari gluten. Penyimpanan satu produk boleh smpai la hari ke 60 daripada tarikh digunakan. 

BAHAN-BAHAN DALAM PRODUK YOUTH

LOTUS JAPONJCUS
* Mengaktifkan protein yang mempunyai anti-penuaan dimana lebih lagi collagen dan elastin dihasilkan.
* Membantu penghasilan nutrient dan tenaga ke sel kulit.

MUSCADINE GRAPE. 
* keluarga shaklee memang tau ni bahan ni bahan paling terkenal dan mujarab. Iaitu bahan inj kaya dengan polifenol blend turut melindungi dan memperbaharui sel kulit dalam masa yang sama dia menghalang collagen dan elastin itu cepat hancur.

VITAL REPAIR+COMPLEX
* Bahan ini memberi antioxidaseperti nutrient dan vitamin asas supaya dapat menghalang sel yang cepat hancur ke arah sel pertubuhan yang sihat


"..with YOUTH woman will experience younger looking skin.."

"..shaklee tidak pernah menjanjikan sesuatu kalau tidak dapat dijanjikan kepada orang ramai, oleh itu produk YOUTH ini sesuai digunakan oleh ramai wanita sekarang."

2/3 memberi result perubahan muka kulit dari kekedutan yang ketara ke kulit yang muda dan berseri.

Jum kita kenali produk YOUTH lagi mendalam selepas produk ni sampai ke kota kinabalu. Saya pun tetap mau mencuba set ni apabila produk tu sampai nanti bulan March 2018 ini..

Stay Tuned.

Apa-apa soalan boleh terus whatsapp saya ke link ini ->  http://0149505849.wasap.my/

Boleh follow saya di facebook:

www.facebook.com/sharrennijjar

Boleh follow saya juga di instagram:

www.instagram.com/stories/healthwisebiz


#healthwisebiz
#polluxbiz
#myShakleeYOUTH

Wednesday, January 17, 2018

Motivation today

Insiprasi tu dimana2 kita boleh jumpa tapi yang palinh kualiti tu kalau kita yang lalui dan mencari jawapan ke atas soalan2 yang dikemukakan

Kita boleh cari inspirasi dari tokoh-tokoh, leaders, even family members kita.

Tapi kenapa ada juga yang akan menjatuhkan kita?

Haa..disini selalu orang biasa akan jatuh, tapi ingat kenapa kita buat that thing at the first place? Dengar ja sikit bad comment terus down habis..terus tidak mau continue.

Lek ba, Tuhan suda sediakan sesorang itu untuk ingatkan kita bahawa hidup itu kita tentukan dengan apa yang kita lihat.

"You are not where you come from, but you are the person where you are going"

Don't give up, reject semua negative talk inside of you. And just rise!

Penuhi positive self-talk..kita akan sampai ke destinasi juga suatu hari nanti.

#mamaongkis
#healthwisebiz
#selfreminder

Kecantikan

Energizing Soy Protein (ESP)

Energizing Soy Protein (ESP) Energizing Soy Protein, jugs dikenal sebagai ESP adalah sejenis minuman dimana ia boleh diminum dan dibuat sebagai masker. Saya pernah amalkan masker secara rutin selama 7 hari dan hasilnya seperti gambar diatas.. Syukur lah masa itu selalu kulit nampak kusam dan kering..simpan moisturizer sekejap ja trus bila cuci nsmpak balik kulit kering.. Sejak amalkan ini ESP semasa bujang sebagai breakfast, kulit pun maintain bersih. Ok, sudah juga saya kahwin dan mengandung anak saya, tidak pernah putus minum ESP. Time mengandung sudah lah satu saat mengidam bukan main semua jenis diidamkan,lain lagi hari tiada rasa mau makan langsung! Gastric bila2 masa boleh datang, tapi ESP ini lah menyelamatkan perut yang kejap kosong,kejap knyang. Selepas baby sudah dilahirkan..susu ibu pula mula berkembang..wah! Tiada yang merugikan setelah mengamalkan ESP ini.. Saya adalah pengedar shaklee juga..bole wasap direct ke link ini http://0149505849.wasap.my/ #healthwisebiz #mamaongkis Jom follow saya di instagram saya, nama sdalah healthwisebiz

Monday, June 19, 2017

VITA-LEA SHAKLEE

Disclaimer : Produk ni bukan Ubat untuk merawat atau mengubati penyakit. Produk ini hanya makanan tambahan / supplement

Apa manfaat utama VITA-LEA Shaklee?
✿ Pemberi tenaga, kecergasan tubuh dan kekuatan mental
✿ Membantu sistem memori dan  fokus
✿ Merupakan pelengkap nutrisi
✿ Meningkatkan sistem produktif terutama bagi remaja yang sedang membesar
✿ Membantu dalam stimulasi metabolisma
✿ Membantu melambatkan proses penuaan
✿ Menyediakan nutrisi asas, memastikan sel hidup, pertumbuhan sel baru
✿ Membantu proses tumbesaran
✿ Melindungi fungsi buah pinggang, jantung, hati



Hubungi saya untuk order sekarang
0149505849

Thursday, June 15, 2017

Kenapa pilih saya sebagai Shaklee's Independant Distributor?

Dear Valued Costumer,

Kenapa pilih saya sebagai kamurang punya independant distributor.

- kamurang bole dapat free konsultasi
- saya pernah try sudah kebanyakan product
- saya telah lalui experience bersama product tersebut
- saya dapat memberi harga yang berpatutan
- ingin tinguk hasil perubhan yang shaklee boleh share
- saya tau sedikit banyak tentang Healthwise
- besar hati untuk bantu orang sekeliling menjadi lebih cergas dari segi sel, organ ke kulit custmer

Jikalau anda ingin jadi partner saya dalam bizniz
- kami boleh support anda bersama anak beranak dalam shaklee
- akan ada class built up kebolehan sendiri
- motivation n courage dari pihak atasan
- together we will be better

Your trusted seller,
Sharren Kaur 0149505849

Whatsapp sekarang. Let's built an empire together in living healthy lifestyle

http://sharrendshaklee.wasap.my/

#polluxbiz
#aurorawarrior
#kisahshaklee_sharren
#borntobesmart
#healthwise

Monday, June 12, 2017

VIVIX SHAKLEE




What is Vivix?

Vivix is a supplement which keep cells vital and strong due to the natural blend of polyphenols designed to help protect and repair DNA to slow down aging.


Why does vivix popular among shaklee users?

The main ingredient in vivix contains resveratrol which is referred to as  an active ingredients in grape or Red Wine which helps an-aging. Dr David Sinclair an Australian biologist and Professor of Genetics best known for his research on the biology of lifespan extension and driving research towards anti-aging. 

Though, he was more interested on the influence of a disease associated with aging through a supplement.

Shaklee Vivix produce 98% pure extract from grapes which resveratrol happen to be a strong antioxidant activity in plants which is to protect them from stress due to poor growing and severe weather.


What resveratrol can do to cancer cells?

Resveratrol holds a great potential in decreasing the cells functions towards a wide variety of tumors. The antipoliferative effects through induction of apoptosis in cell lines in a various origins, such as;

- breast cancer cells
- prostate cancer cells
- pancreas cancer cells
- head&neck cancer cells

*apoptosis -
- a necessary death of cells / a form of cell death necessary to make way for new cells and to remove cells whose DNA has been damaged to the point at which cancerous change is liable to occur. 


Contact
For more info, please do email me at 
dynasharren@gmail.com
+60149505849

OR

leave your comment below😄😄